У Приютівській громаді поступово оновлюється мережа автомобільних доріг

  • 556

Фото без описуЗа півтора року існування, Приютівська об'єднана територіальна громада накопичила чимало досвіду в частині організаційного забезпечення процесу керування дорогами місцевого значення, підготовки й проведення тендерних процедур, проведення технічного нагляду, відносин з підрядниками та ін.

За цей час у громаді встигли відмовитись від традиційного ямкового ремонту дорожнього полотна. В кожному старостинському окрузі цьогоріч був застосований сучасний повітряно-струменевий метод, який дозволяє виконати весь ланцюг необхідних робіт, застосовуючи лише одну одиницю техніки – від очищення дорожнього полотна до покриття його асфальтом.

«Ми поступово оновлюємо мережу автомобільних доріг: – робимо нові, відновлюємо старі. Проводимо капітальні ремонти. Але поки що, повністю від ямкового ремонту наразі ми не можемо відмовитися.  У планах – ремонти низки доріг і тротуарів, зокрема за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури», — розповів голова Приютівської селищної ради Андрій Коломійцев.

Окрім проведення поточних ремонтів асфальтного покриття, впродовж 2019 року, в межах Приютівської об’єднаної територіальної громади активно проводились й капітальні ремонти. Зокрема, роботи з комплексного відновлення асфальтного покриття були здійснені також в деяких населених пунктах, де чекали на це десятиліттями. Їхній капітальний ремонт став можливим після впровадження реформи децентралізації.

Зокрема, роботи з комплексного відновлення асфальтного покриття були проведені  у с. Костянтинівка по вул. Центральній, на відрізку шляху між селами Протопопівка та Бандурівка, частині покриття по вул. Миру в Головківці, вул. Козацькій у Протопопівці та вул. Шевченко у Піщаному Броді.