В межах Приютівської ОТГ виявили та знищили велику кількість нарковмісних рослин

  • 1097

Сьогодні, 15 червня, неподалік смт Приютівка поліцейські офіцери громади Олександрійського РВП ОВП ГУНП в Кіровоградській області спільно з представниками ОТГ виявили велику кількість нарковмісних рослин.

Сприятливі погодні умови слугували росту величезної в масштабах громади кількості конопель. Попередньо встановлено, що заборонена рослина виросла на полі самостійно, але перевірятиметься ймовірність причетності до вирощування цієї культури конкретних осіб.

Знищуючи посіви, правоохоронці нарахували понад 1279 рослин коноплі.

Як повідомив поліцейський офіцер громади Віталій Нікулін, за незаконний посів та вирощування нарковмісних рослин чинним законодавством передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність за ст. 309, 310 Кримінального кодексу України. Поряд із цим, збут таких речовин карається за ст. 307 Кримінального кодексу України.

Якщо Ви володієте інформацією щодо незаконного обігу наркотичних чи психотропних речовин, Ви можете звернутися до поліцейських офіцерів громади за телефоном (068) 459-57-12 або Приютівської селищної ради за телефоном Гарячої лінії (067) 296-17-60.