Міжнародний день рідної мови відзначили у школах Приютівської громади

  • 478

Фото без опису

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначався Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Приютівської територіальної громади. Починаючи з понеділка в стінах закладів загальної середньої освіти проводяться різноманітні заходи, в яких активну участь беруть учні та вчителі української мови та літератури.

Зокрема, проходять цікаві і змістовні конкурси читців-декламаторів – знавці рідного слова знайомили всіх присутніх не тільки з поезіями про рідну мову –  Лесі Українки, Володимира Сосюри, Дмитра Білоуса, Тараса Шевченка та інших письменників нашої країни, але, також, з авторськими своїми шедеврами.

Учні змагалися також у мовознавчому марафоні, в яких завзято розгадували ребуси, будували нові слова, відтворювали прислів'я. Запеклою була боротьба у мовних бліц-турнірах «Ерудит», «Фразеологічному калейдоскопі».

Здобувачі освіти, проходячи різні рівні випробувань, в черговий раз доводять, яке важливе значення має для них рідна мова. Цей день об'єднує дітей, вчителів і показує високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.