У Приютівській громаді вперше відзначили День Української Державності

  • 486

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня, українці вперше відзначають День Української Державності. До святкування цього дня долучились й мешканці Приютівської громади.

Так, о дев’ятій годині, під час всеукраїнської хвилини мовчання, яку провели на площі Цукрозаводського будинку культури, вшанували пам'ять про загиблих та жертв російсько-української війни. А також здійснили підняття Державного стягу.

Під час урочистості до присутніх звернувся селищний голова Андрій Коломійцев. Він відмітив, що День Української Державності нагадує всім, що історія України тягнеться тисячу років − ще від історії Київської Русі. Тому не випадково 28 липня, коли відзначається також День хрещення Русі, стало й Днем Української Державності. Тож закликав пишатися великим історичним минулим України і спільно виборювати світле майбутнє для прийдешніх поколінь українців.

Після цього учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку, присвячений українським військовим.

Також в громаді покладали квіти до місць поховань учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф на території України.