Для Приютівської громади створять план розвитку сталої мобільності

  • 763

Фото без описуПриютівська об’єднана територіальна громада, першою серед ОТГ Кіровоградської області, візьме участь у проекті «Сприяння і розвиток сталої мобільності в об’єднаних територіальних громадах».

Серед усіх громад створених в Україні для участі відібрали тридцять, серед яких і Приютівська ОТГ, представники яких вивчатимуть передовий досвід організації транспортного, пішохідного та велосипедного сполучення в об’єднаних територіальних громадах.

Також задля вивчення досвіду впровадження рішень у сфері сталої мобільності на місцевому рівні в європейських країнах учасникам нададуть можливість обміну досвідом з європейськими партнерами.

Заходи в рамках проекту охоплюють широке коло питань. Зокрема, розробку планів, програм, стратегій, розвитку транспорту та інфраструктури в громаді, оптимізацію функціонування громадського транспорту, створення і утримання автобусних зупинок, планування і реалізація інфраструктурних проектів та підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Тренери проекту надаватимуть експерту підтримку у розробці документів розвитку транспорту та інфраструктури та визначать ключові підходи та інструменти ефективного забезпечення сталої мобільності. 

В результаті участі у проекті,  для Приютівської ОТГ створять та напрацюють унікальну модель та програму організації мобільності населення, що має забезпечити якісне транспортне сполучення для мешканців поміж населеними пунктами об’єднаної територіальної громади.