Оголошення!

  • 784

Наприкінці квітня місяця поточного року управлінням соціального захисту населення буде проведено черговий автоматичний перерахунок субсидій, враховуючи те, що квітень - не повний опалювальний місяць. Повідомлення про розрахований розмір субсидії будуть направлені до сільських (селищних) рад.

У травні щороку відбувається процес перепризначення субсидій на наступник рік. Цьогоріч автоматичне перепризначення субсидій стосуватиметься не всіх.

Повторно з документами – Заявою та Декларацією про доходи – у травні до управління соціального захисту населення необхідно буде звернутися:

  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • тим сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.

Решті домогосподарств перепризначення субсидій буде проведено в автоматичному режимі.

Готівкову субсидію буде призначено тим сім’ям, в яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери отримуватимуть допомогу готівкою через Пенсійний фонд та Укрпошту, ті, хто ще не на пенсії – через Ощадбанк.

Ті сім’ї, які станом на травень-червень матимуть борги за комунальні послуги, будуть переведені на безготівкову монетизацію.

Літню субсидію розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року. Субсидію на опалювальний сезон 2019-2020 рр. – на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.

Міністерство соціальної політики України не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій, тому суттєвого зменшення кількості субсидіантів у 2019-2020 роках не передбачається.

З додаткових питань по житловій субсидії Ви можете звернутися до управління соціального захисту населення за адресою: м. Олександрія, вул. А.Кохана, 14 або за телефоном «гарячої лінії» (05235)71173.