Майбутні громадські радники з Приютівської громади розпочали навчання у м. Дніпро

  • 1796

Фото без описуПредставники Приютівської об’єднаної територіальної громади беруть участь у першому навчальному модулі від програми «Громадські радники», які розпочалися 5 травня у правовому клубі «PRAVOKATOR Дніпро». Завідуюча Березівською бібліотекою-філією Анжела Зіненко та завідуюча Протопопівською бібліотекою-філією Ніна Лазаренко отримали чудову нагоду обмінятися досвідом, а також провести незабутні чотири дні в колі відомих правозахисників та експертів у сфері прав людини.

Навчання (усього заплановано три навчальні модулі) у правовому клубі стосуватиметься різних питань, які можуть знадобитися раднику в громаді: безпека, фінансова грамотність, захист своїх прав, робота державних інститутів, пошук допомоги та встановлення зв’язків.

Перший навчальний модуль триватиме до 8 травня включно та має назву «Основоположні права людини». У його рамках, зокрема, йтиметься про розуміння прав людини, юридичні гарантії їх реалізації та захисту. Говоритимуть й також про вразливі категорії населення та запобігання дискримінації. Крім того тренери розповідатимуть громадським радникам базові правові питання у галузі сімейного, земельного, трудового, соціального, спадкового права та прав споживачів.