У Приютівській громаді відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

  • 1017

У всіх населених пунктах Приютівської об’єднаної територіальної громади, пройшли урочисті заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом. Згадати тих, хто пройшов крізь пекло Другої світової війни, прийшли чимало жителів нашої громади.

Урочисті заходи розпочались у Протопопівському будинку культури, поряд з яким розташована Братська могила героїв-воїнів Другої світової війни. З вітальним словом до учасників заходу звернулися голова Приютівської громади Андрій Коломійцев, в.о. старости Протопопівського старостинського округу Оксана Клочко та представник Олександрійської районної державної адміністрації Станіслав Лум’яник. Запрошені гості висловили вдячність за мужність і ратний подвиг ветеранам Другої світової війни, трудівникам тилу, та тим, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста і села. Подякували також славним нащадкам ветеранів — воїнам АТО, які і сьогодні боронять від агресора рідну землю.

Після чого, начальник відділу Олександрійського військового комісаріату Олександр Рушковський разом з героєм-кіборгом Олександром Мосулегою подякували учасникам АТО та нагородили захисників України нагрудними знаками «Ветеран війни — учасник бойових дій» та відзнаками Президента України «За участь в антитерористичній операції». По завершенню присутні хвилиною мовчання та живими квітами, покладеними до підніжжя Братської могили захисникам, вшанували пам’ять полеглих на фронтах Другої світової війни.

За схожим сценарієм відбувся урочистий захід у с. Березівка, до якого приєднався директор компанії «Агродар ЛТД» Володимир Мірошніченко. На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у бою захисників та поклали квіти до Братської могили. Захід продовжився святковим концертом у Березівському сільському будинку культури, де зібралися мешканці села, учні, діти війни. Від місцевого вокального гуртка «Березівчанка» лунали пісні, вірші від вихованців дитячого садочка та виконувалися хореографічні постановки від школярів. По завершенню концерту з нагоди Дня перемоги всіх присутніх запросили на обід.

У Ізмайлівському старостинському окрузі також було людно. До урочистих заходів у с. Ізмайлівка та с. Пустельниково долучились заступник Приютівського селищного голови Ірина Чемерис, в.о. старости Ізмайлівського старостинського округу Микола Сироватка та голова первинної організації ветеранів Ізмайлівської сільської ради Анатолій Клименко. З промовою виступили запрошені гості, які закликали громадян пам'ятати тих, хто здійснив подвиг в роки Другої світової війни, і не переставати дякувати тим, хто відстоює незалежність нашої країни зараз. Присутні хвилиною мовчання та живими квітами, покладеними до Братської могили воїнів, вшанували пам’ять полеглих на фронтах Другої світової війни. Завершилися урочистості під супровід Державного Гімну України, який спільно виконали усі учасники заходу.

У Войнівському старостинському окрузі заходи до Дня Перемоги також розпочались біля Братської могили, де зібралися мешканці села, учні, діти війни. З вітальним словом до учасників заходу звернулися в.о. старости Войнівського старостинського округу Михайло Ручйов та секретар Приютівської селищної ради Вікторія Лисенко. Згодом усі учасники заходу урочисто поклали квіти до Братської могили загиблих воїнів. По завершенню всіх бажаючих войнівчан нагодували справжньою польовою кашею.

У Костянтинівському старостинському окрузі біля Братської могили за схожим сценарієм також відбувся урочистий захід, під час якого в.о. старости Костянтинівського старостинського округу Олександр Клімов разом з секретарем Приютівської селищної ради Вікторією Лисенко та місцевими жителями вшанували пам’ять загиблих захисників у Другій світовій війні.