Майбутні громадські радники з Приютівської громади налагодили співпрацю з закладами соціальної сфери

  • 718

Фото без описуКоманда майбутніх громадських радників з Приютівської об’єднаної територіальної громади у складі завідуючої Березівською бібліотекою-філією Анжели Зіненко та завідуючої Протопопівською бібліотекою-філією Ніни Лазаренко виконала підсумкові вправи з домашнього завдання курсу «Громадські радники».

Зазначимо, що громадські радники – це мережа осіб у громадах, що проходять спеціалізоване навчання та на громадських засадах консультують та надають підтримку мешканцям своїх громад. У своїй діяльності громадські радники мають карту послуг у громаді, розуміють базові правові питання: сімейне, земельне, спадкове право тощо.

У рамках навчання майбутні громадські радники зібрали контакти та налагодили роботу з центром безоплатної правової допомоги та іншими установами, які безкоштовно надають юридичну чи консультаційну допомогу населенню, серед яких: комунальна установа Територіальний центр соціального обслуговування Олександрійської районної ради Кіровоградської області, Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Олександрійська центральна районна бібліотека, Олександрійський гендерний інформаційний центр та ін.

Підсумком зустрічей було рішення щодо підписання меморандуму про співпрацю між перерахованими установами та майбутніми громадськими радниками.