Представниця Приютівської громади завітала до Луганщини в рамках навчального візиту

  • 1201

Фото без описуВ період з 20 по 21 травня 2019 року начальник відділу-головний бухгалтер Приютівської селищної ради Вікторія Мегеря у складі делегації представників органів місцевого самоврядування з Кіровоградської області завітала до Луганської області в рамках навчального візиту на тему «Кращі практики забезпечення прозорості бюджетного процесу», організованого Луганським та Кіровоградським Центрами розвитку місцевого самоврядування, що створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Делегація протягом декількох днів відвідала місто Кремінна, Чмирівську та Новопсковську об’єднану територіально громаду. Остання, до речі, брала участь у реаліті-шоу телеканалу 1+1 «Громада на мільйон». Основні питання, які розглядались під час навчального візиту — прозорість бюджетного процесу і залучення додаткових коштів в бюджет громади. Делегати були приємно вражені від побачених місць дозвілля, створених в рамках Бюджету участі та відновлених дитячих навчальних закладів. Зокрема, була можливість поспілкуватись з представниками молодіжної ради та подивитись здобутки громади в інфраструктурних проектах. У Чмирівській громаді гості ознайомились із історію успіху — впровадження гендерно-орієнтованого бюджетування.

Загалом представники органів місцевого самоврядування з Кіровоградщини та Луганщини мали змогу обмінятися досвідом в рамках проведення децентралізації та становлення об'єднаних територіальних громад.