Спеціалісти відділу розвитку територій Приютівської селищної ради повернулися з новими знаннями з тренінгу зі сталої мобільності

  • 1163

У м. Запоріжжя відбувся тематичний семінар «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах», що втілюється спільно з Кластером сталої мобільності Німецького товариства міжнародної співпраці (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH).

Брали участь у тематичному семінарі, що проходив у Центрі розвитку місцевого самоврядування у Запорізькій області представники територіальних громад з декількох областей України. Зокрема, до участі у тренінгу були запрошені провідний спеціаліст Марина Дячук та спеціаліст відділу розвитку територій Приютівської селищної ради Поліна Чехранова.

Впродовж семінару зі слухачами працювали фахівці у сфері розвитку сталої мобільності, які успішно впровадили зміни у своїх громадах. Програма тренінгу зі сталої мобільності складалась зі вступу, розповіді Тетяни Усик про успішний досвід Миргорода у розвитку сталої мобільності, огляду успішних практик в сфері сталої мобільності, висвітлення питань із залучення ресурсів на місцевому рівні та практичних вправ.

Даний проект передбачає надання підтримки ОТГ у розробці сталих транспортних рішень, що спрямовані на вирішення нагальних потреб. У рамках проекту будуть мобілізовані ідеї та рішення з різних куточків України, надана можливість обміну досвідом з європейськими партнерами та допомога у створенні бази знань щодо рішень в сфері сталої мобільності на місцевому рівні.