Для керівників новоутворених громад продовжилась серія семінарів «Кроки для керівників»

  • 660

Фото без описуЦього тижня в Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбулась серія тренінгів для керівників черкаських та кіровоградської громад на тему «Сільський та економічний розвиток», створеного за підтримки Програми U-LEAD з Європою та Мінрегіону. Участь у серії семінарів, що проводились в рамках навчання «Кроки для керівників», взяла заступник Приютівського селищного голови Ірина Чемерис.

В перший день тренінгу слухачам розповіли, як знайти джерело надходжень коштів до бюджету, навчити спеціалістів, які мають бути перші кроки, і що повинна зробити місцева влада. Основні акценти було зроблено на роботі з населенням, їхнім заохоченням до підприємництва, розвитку кооперації, міжмуніципальній співпраці. На сам кінець було поставлено завдання — підготувати ідею для громади з перспективою подальшої реалізації.

Особливістю другого дня семінару було те, що в якості тренерів виступали самі бізнесмени. Таким чином голови громад могли дізнатися про питання, які цікавлять найбільше сам бізнес, а також — його підходи до оцінки інвестиційної привабливості ОТГ. Наостанок відбулося спілкування між бізнесом та громадами по конкретним проектам. По її завершенню переговорні сторони мають доопрацювати свої пропозиції і почати більш предметні переговори.