У Приютівці відбувся велопробіг під гаслом «Я тебе бачу»

  • 1474

Фото без описуСьогодні, 13 вересня, на базі Цукрозаводського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів — закладу позашкільної освіти Приютівської селищної ради відбувся велопробіг під гаслом «Я тебе бачу», організований членами Молодіжної ради селища Приютівка та школою, за ініціативи громадської організації «Відкритий простір» на виконання проекту #ДавайЗміни та в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності «Правила дорожнього руху знай — життя та здоровя зберігай!».

Подія стала унікальною, адже з метою підвищення інтересу до заходу, організатори запросили один із байкерських клубів з міста Олександрія. Школярі охоче фотографувались з незвичайними мотоциклами і спілкувались з байкерами. Також, на заході були присутні і працівники Національної поліції, які перед стартом розповіли учасникам велопробігу про необхідність знання та дотримання Правил безпеки дорожнього руху.

«Ми вирішили організувати захід, який би висвітлив актуальну тему для нашого селища — у Приютівці дуже багато велосипедистів, серед яких і діти. Вони мають знати, як правильно рухатися і дотримуватися правил дорожнього руху» — наголосила Галина Мостова, вчитель англійської мови та активна мешканка громади.

Після вступного слова та інструкцій учасники веломарафону вирушили на старт. Велопробіг стартував з подвір’я Цукрозаводського закладу загальної середньої освіти. Кільцевий маршрут завідома був прокладений недовгим, адже у пробігу на двоколесих транспортних засобах брали участь переважно діти початкових класів. Усі вони із завзяттям крутили педалі та ще раз показали приютівчанам, що дотримуватись Правил дорожнього руху справді легко.

По завершенню заходу всі учасники отримали сертифікати про участь у велопробігу «Я тебе бачу» та смачні соки. Зокрема, для кожної дитини організатори підготували маленькі значки, які відбиватимуть світло в темряві. Вони допомагатимуть водіям автомобілів бачити велосипедистів в нічний час.