У Кіровоградському ЦРМС обговорили шляхи формування спроможної освітньої мережі в ОТГ

  • 612

Фото без описуВпродовж 11 – 12 листопада у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування проводився семінар, орієнтований на формування спроможної освітньої мережі в ОТГ.

Семінар проводився для представників громад Кіровоградської області, які безпосередньо залучені до формування освітнього середовища. Зокрема, Приютівську об’єднану територіальну громаду на семінарі представили заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Чемерис, директор КУ «Центр обслуговування навчальних закладів та установ освіти» Світлана Михайленко, директор Користівського ліцею Віктор Правий та провідний спеціаліст фінансового відділу Приютівської селищної ради Тетяна Зражевська.

Олег Яременко, директор Кіровоградського ЦРМС, виступив з вітальним словом та наголосив на тому, що спроможна освітня галузь в громаді – це в першу чергу надання якісних освітніх послуг дітям. Перед кожною громадою стоїть завдання сформувати таке освітнє середовище, яке забезпечить усі необхідні умови для навчання учнів.

В рамках семінару обговорювались питання щодо формування спроможної освітньої мережі в громаді, врахувавши побажання всіх зацікавлених сторін. Під час проведення інтерактивної роботи в групах учасники семінару проводили аналіз освітньої галузі на підставі власних статистичних даних, обмінювались досвідом, вчилися предметно вирішувати ситуації, які пов’язані з розбудовою спроможної освітньої мережі та проблемами її оптимізації.

 «Ефективне управління освітою в громадах – це ключова тема, яка потребує кропіткої аналітичної роботи. Адже перед громадою стоїть непросте завдання створити таку освітню мережу, яка буде надавати якісні та доступні для всіх мешканців громади послуги. Головна мета спроможної освітньої галузі – навчити дітей критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі, вміти навчатися впродовж всього життя» - зазначає Сергій Дятленко.

Учасники семінару також ознайомились з основними етапами розробки стратегії розвитку освіти громади та практиками використання механізмів міжмуніципального співробітництва для підвищення якості надання освітніх послуг населенню.