Обережно! Туман!

  • 852

Фото без описуТуман – це природне явище, що трапляється доволі часто і є одним з найнебезпечніших для автомобілістів. Туман є однією з причин автомобільних аварій. Осінні денні та нічні перепади температури призводять до виникнення густих туманів, особливо у вранішні часи. Густий туман накопичується у низинах та біля річок, де видимість досягає менше 100 м. У результаті різкого обмеження видимості збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод на дорогах.

Приютівська селищна рада закликає усіх учасників дорожнього руху бути пильними на дорозі, щоб уникнути аварійних ситуацій та ДТП. Особливо наголошуємо бути пильними батькам, які відпускають до школи дітей самих. При можливості, у цей період поведіть дітей до школи особисто, вразі ж неможливості проведіть з вашими дітьми бесіду та навчіть їх як потрібно поводитися на дорозі в період туманів.

Якщо дальність видимості є 500-1 000 м, то туман вважається слабким, 50-500 м - помірним і менше 50 м - сильним.

Сильний туман найбільш небезпечний при проїзді перехресть і особливо залізничних переїздів. Через нього водій не бачить дорожніх знаків, погано помічає світлові сигналізації. У тумані відбувається ушестеро разів більше наїздів на перешкоди, ніж за такий же час без нього.

Окрім зниження видимості, туман здатний піднести автомобілістам іще низку проблем.

По-перше, при низькій видимості важко визначити реальну відстань до об’єкта. Іноді буває неможливо зрозуміти, їде або стоїть зустрічна машина, бо просто біла пляма до певного моменту.

По-друге, у тумані спотворюються кольори. У сильному тумані жовтий колір здається червоним, а зелений - жовтіє. Тому, потрапивши в туман, будьте уважні на регульованих перехрестях. Переконайтеся, що на світлофорі загорівся саме зелений колір, адже в такій ситуації краще не поспішати, ніж потрапити в ДТП.

Шановні водії та працівники автотранспорту, пам’ятайте:..

  • ваша увага і обережність є гарантією безпеки руху. Обирайте швидкісний режим, який здатний забезпечити своєчасне гальмування перед перешкодою, що може з'явитися зненацька;
  • мокре дорожнє покриття збільшує гальмівний шлях автотранспорту. Під час руху в колоні збільшіть дистанцію між автомобілями (не менше 50 м);
  • користуйтесь протитуманними фарами;
  • уважно слідкуйте за сигналами автомобілів, що рухаються попереду;
  • не допускайте різкого гальмування без особливих на те причин;

При неможливості руху, плавно гальмуючи, займіть місце на узбіччі.

 

БУДЬТЕ УВАЖНІ ТА ОБЕРЕЖНІ В ДОРОЗІ !