У столиці відбулась конференція «Е-рішення для кращого врядування» за участю більше 200 експертів з громад

  • 599

Фото без описуУ вівторок, 3 грудня, у столиці в рамках конференції «Е-рішення для кращого врядування» відбулося експертне обговорення ефективного врядування на основі аналізу даних, модератором якої виступив ведучий та журналіст Громадського радіо Андрій Куликов. Заздалегідь заплановане, організоване зібрання експертів з громад, профільних міністерств та установ відбулося за підтримки програми «U-LEAD з Європою» спільно з Центром Розвитку Інновацій. Зокрема, участь у конференції приймала участь керуючий справами виконавчого комітету Приютівської селищної ради Вікторія Косяк.

На початку заходу із вітальним словом виступили: Андрій Хорват, заступник директора Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Бенедікт Херман, перший секретар Представництва ЄС в Україні.

«Даних завжди не вистачає, а особливо якісних даних, для того щоб ухвалити правильні рішення. І це є основною причиною, чому ми вирішили долучитися до цього проекту, з яким хочемо уникнути прийняття рішень навмання. Управлінські рішення мають прийматися на основі систематизованих даних та бути конструктивними, реалістичними й продуктивними для подальшого зростання громади», — підкреслив Андрій Хорват.

Учасники заходу поділилися баченням й кейсами, пов’язаними із проблемами наявності даних, а також варіантами їх вирішення, створення єдиної системи даних об’єднаних територіальних громад та колективного використання сучасних ІТ-рішень, враховуючи досвід отриманий під час реалізації ініціативи «Е-рішення для громад».

Крім того, обговорили можливі шляхи переходу до Управління 2.0 — на основі аналізу цифрових даних. Серед учасників дискусії — заступник Міністра Мінрегіону Юліан Чаплінський, заступник Міністра Міністерство фінансів України Генадій Пліс, член комісії НКРЕКП Ольга Бабій, голова Тростянецької Міської Ради Юрій Бова та директор Інституту міста Дрогобича Володимир Кондзьолка. Усі вони розповіли власні бачення можливості впровадження єдиної системи для об’єднаних територіальних громад та надали поради щодо успішного впровадження різних модулів систем баз даних.