Учениця Ізмайлівського ЗЗСО Аліна Шевченко взяла участь у Школі української культури

  • 881

Впродовж 24-28 лютого учениця 9-го класу Ізмайлівського закладу загальної середньої освіти I-III ст. Приютівської селищної ради Аліна Шевченко побувала у Львові, де взяла участь у Школі української культури. Захід організовано Лабораторією методик розвитку мислення та формування ціннісних компетенцій Національного центру «Мала академія наук».

Мета заходу — заохотити учнів до вивчення історичної постаті Андрея Шептицького, який був і митрополитом, і мислителем, і меценатом, а також — спрямувати учасників до написання НДР по дослідженню внеску цієї людини не тільки в українську культуру, а й до всієї центральної частини світу. Лекції, воркшопи, сесії — це все розвиває сприйняття світу підлітком, впливає з найкращого боку на бачення ним історії та переосмислення власного внеску до суспільства.

«У понеділок відбулася неймовірно цікава та змістовна лекція пана Мирослава Мариновича, яка залишила свій слід історичних знань в душі кожного учасника Школи. Важливим питанням — стало поглибити знання про таку важливу постать, як Андрей Шептицький та його неоцінений внесок до історії України, тоді — це Рядянський Союз», — поділилась своїми враженнями від першого дня перебування у Школі української культури Аліна Шевченко. «Також особисто мене вразила доля самого науковця Мирослава Мариновича, адже на початку лекції він зізнався, що був дисидентом і відбув значне покарання ні за що, втім як і всі дисиденти. З такою людиною спілкування не просто важливе для розвитку, а навіть необхідне, бо особливість лекцій пана Мирослава в тому, що більшість прикладів він наводить з власного життєвого досвіду», — додала учениця 9-го класу.

В рамках заходу для учасників було організовано екскурсійний день, який видався неймовірно насиченим. Завдяки глибоким знанням історії міста та блискучим навичкам тайм-менеджменту гідові вдалося запропонувати маршрут, який охопив найважливіші та найцікавіші місця, по’вязані з митрополитом Шептицьким. Зокрема, школярі завітали до Музею Олекси Новаківського, де не лише насолодилися спогляданням його надзвичайно експресивного та виразного живопису, але і почули змістовну оповідь про епоху Шептицького.

Фото: Лабораторія методик розвитку мислення та формування ціннісних компетенцій