Звіт голови Приютівської об’єднаної територіальної громади за 2019 рік

  • 1438

Завантажити повний «Звіт голови Приютівської об’єднаної територіальної громади за 2019 рік» у форматі PowerPoint-презентації можна за посиланнямФото без опису

Фото без описуШановні мешканці!

Враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію — у Приютівській громаді скасовано проведення масових заходів, зокрема особистих прийомів керівництвом селищної ради, публічне представлення інформації про виконання бюджету та звітування селищного голови за 2019 рік. Проте, керівництво громади продовжує інформувати мешканців про свою роботу через офіційний сайт, соціальні мережі та інформаційні бюлетені

Зокрема, нижче представляємо до уваги «Звіт голови Приютівської об’єднаної територіальної громади за 2019 рік».

За звітний період Приютівській об’єднаній територіальній громаді вдалося поєднати потреби та інтереси усіх населених пунктів, що увійшли до складу ОТГ, а також у повній мірі реалізувати кошти субвенції з державного бюджету та виконати ряд важливих для розвитку громади завдань. Бюджет Приютівської об’єднаної територіальної громади значно зріс та у 2019 році склав вже 97,2 млн грн. Із них власні надходження склали 56,2 млн. грн. (у 2018 році - 21,22 млн грн). Відповідно, дохід загального фонду бюджету (без трансфертів з державного бюджету) на одного мешканця громади також збільшився з 1699,23 грн. до 4703,22 грн. Ми у повній мірі забезпечили фінансування усіх важливих сфер життєдіяльності, зокрема – освіту, охорону здоров’я, культуру, благоустрій та ін.

Фото без опису

Минулого року було розроблено Стратегію розвитку громади, яка є алгоритмом покрокових дій у різних сферах життя, дає нам загальне бачення подальшого розвитку Приютівської громади та включає в себе і мету, і дії, і загальний результат.

В рамках реалізації Програми соціально-економічного розвитку серед основних досягнень за минулий рік можу відмітити:

  • придбання нової комунальної техніки з додатковим обладнанням на загальну суму 3 800,0 тис. грн. Це грейдер «BGD-140», трактор МТЗ «Білорус 320.4», трактор МТЗ «Білорус 82.1» та подрібнювач деревини «PL-120»;
  • облаштування 13 нових та ремонт 5 зупинок громадського транспорту в різних населених пунктах;
  • заміну більше 200 старих світильників на нові — енергозберігаючі. Зокрема, на оновлення мережі зовнішнього освітлення загалом було витрачено 2 557,2 тис. грн;
  • першому в громаді ОСББ «Стільф» виділено 100 тис. грн на від шкодування частини суми кредиту на заходи з енергоефективності;
  • будівництво мультифункціонального спортивного майданчика зі штучним покриттям;
  • реалізація проекту реконструкції системи опалення ДНЗ «Світлячок» з встановленням сучасних теплових насосів;
  • відкриття Піщанобрідського сільського клубу після проведення капітального ремонту;
  • будівництво Центру надання адміністративних послуг у с. Войнівка (60% готовності);
  • нове приєднання вул. Садової та вул. Березівської в смт Приютівка до магістрального водогону «Дніпро-Кіровоград» (забезпечення стабільного водопостачання);
  • відкриття поліцейської станції у с. Протопопівка, яка обслуговує 17 населених пунктів громади. Для оперативного та якісного виконання своїх обов’язків для поліцейських громади придбано 2 службових автомобіля «Renault Duster» (один за рахунок бюджету ОТГ) та оснащено відповідною технікою службові приміщення.

Фото без опису

Окрему увагу в минулому році було приділено питанню забезпечення транспортного сполучення дорогами місцевого значення, підготовки й проведення тендерних процедур, технічного нагляду, відносин з підрядниками та ін. Так, окрім проведення поточних ремонтів асфальтного покриття, впродовж року на території громади активно проводили й капітальні ремонти. Загальна протяжність капітально відновлених автошляхів у 2019 році склала 3,1 км. Загалом на проведення ремонту доріг було використано 10 196,3 тис. грн., зокрема: з місцевого бюджету 530,00 тис. грн., ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» – 8 876, 53 тис. грн., субвенція з державного бюджету – 789, 77 тис. грн.

Фото без опису

Поряд із цим, по всіх населених пунктах проведено й поточний дрібний ремонт доріг повітряно-струменевим методом, а також – роботи з вирівнювання та підсипки ґрунтового дорожнього покриття.

Фото без опису

Відповідно до затверджених програм, протягом минулого року було здійснено надання матеріальної допомоги населенню на загальну суму 178,0 тис. грн. Зокрема одноразову матеріальну допомогу отримали особи, призвані на строкову службу, незахищені категорії населення, які зареєстровані та проживають на території Приютівської селищної ради, особи, які постраждали від пожежі, а також ті мешканці громади, які перенесли тяжке захворювання та потребують тривалого лікування.

Поряд із цим, за пільговий проїзд окремими категоріями громадян, які відповідно до законодавства мають право на пільговий проїзд, Приютівська селищна рада здійснила компенсаційні виплати на загальну суму 469,0 тис. грн.

Фото без опису

На сьогоднішній день вже розроблена проектно-кошторисна документація на довгоочікуване будівництво пішохідного мосту через р. Інгулець, що з`єднуватиме Приютівку та Войнівку. Проект зведення споруди вже пройшов експертизу та узгоджений з відповідними установами. Наразі готується тендерна документація на виконання цього важливого та необхідного для населення проекту.

Фото без опису

Громада активно працює у напрямку покращення якості надання адміністративних послуг. Зокрема, протягом минулого року Приютівська селищна рада в рамках співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» виконала ремонт приміщення під розміщення майбутнього Центру надання адміністративних послуг. У свою чергу, партнери зобов’язуються це приміщення повністю облаштувати, надати програмне забезпечення та провести відповідне навчання персоналу. Варто відзначити, що Програмою передбачена наявність дистанційних робочих місць, які почнуть працювати вже цього року по деяким старостинським округам громади.

Фото без опису

Що стосується освіти, у квітні минулого року було відкрито комунальну установу «Центр з обслуговування комунальних закладів та установ», якій делеговано відповідні повноваження. Відтак Центр виступає органом управління для закладів освіти Приютівської ОТГ. Поряд із цим, до сфери обслуговування Центру належать і заклади культури Приютівської селищної ради. Майже за рік роботи результатом діяльності команди-професіоналів стало чимало успішних досягнень. Зокрема, вдале переформатування моделі науково-методичної роботи, спрямованої на розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти та освітньої діяльності в навчальних закладах громади.

Фото без опису

На сьогодні мережа закладів дошкільної освіти повністю відповідає усім потребам населення Приютівської ОТГ. Вона включає 7 закладів дошкільної освіти комунальної форми власності, із яких дві дошкільні установи входять до складу «заклад загальної середньої освіти – заклад дошкільної освіти». Станом на лютий місяць різними формами дошкільної освіти охоплено 259 дітей від 1 до 6 років. Із них 247 дітей відвідують заклади дошкільної освіти та 12 чоловік охоплено соціально-педагогічним патронатом. Поряд із цим на території Приютівської громади діють заклади дошкільної освіти різних типів. Зокрема, 1 ясла-садок для дітей віком від 1 до 6 років та 6 дитячих садків для дітей, віком від 3 до 6 років. За звітний період запроваджені різні форми роботи з колективами, батьками вихованців дошкільних установ, а саме: для виявлення творчих педагогів-дошкільників проведено конкурс «Метр дошкільної освіти». Переможці конкурси отримали від Приютівської селищної ради грошову винагороду, сертифікати та комп’ютерне обладнання. За перемогу у конкурсі “Найкращий відео-лист до Святого Миколая” переможці отримали інтерактивний комплекс.

Фото без опису

Поряд із цим збільшилася кількість закладів освіти, у яких запроваджено варіативну систему Базового компоненту дошкільної освіти - Комп’ютерна грамотність, хореографія, шахи, іноземна мова. Запроваджено залучення батьківської громадськості до обговорень та створення стратегії розвитку освіти Приютівської ОТГ у формі творчої лабораторії, під час якої батьки вибудовують модель сучасної освіти в умовах сучасної децентралізації.

Фото без опису

Так, минулого року на харчування дітей використано 551,3 тис. грн. Здійснено ремонтні роботи по дошкільним установам та придбано обладнання на загальну суму 378 тис. грн.

У 2019/2020 навчальному році навчається 1092 здобувача освіти. Із них 321 учень проживає за межею пішохідної доступності і потребують підвезення. З метою забезпечення підвезення на балансі Центру перебуває 6 шкільних автобусів. Безкоштовно забезпечуються харчуванням 470 учнів 1-4 класів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО та дітей-переселенців. Загалом гарячим харчуванням охоплено 835 чоловік.

Доброю традицією стало проведення у громаді різноманітних культурних заходів. Зокрема, прикладом гарної спільної роботи та згуртованості став перший в області та у Приютівській громаді «Ярмарок крафтових виробів», який проводився в рамках Програми «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури України та за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації. У новому форматі відбулося святкування Дня села Головківка, під час якого проводилося вперше свято м’яса, свято Івана Купала, Масниця та багато інших культурних заходів.

Фото без опису

Незважаючи на всі труднощі, які супроводжували нас впродовж року, селищна рада не скоротила жодної соціальної програми, а навпаки їх розширила. Ми прагнули виконати всі ті програми, які були прийняті та затверджені на початку року, а також активно співпрацювали та надавали фінансову підтримку установам та організаціям, які надають різнопланові послуги мешканцям Приютівської об’єднаної територіальної громади.

На поточний 2020 рік було також прийнято та затверджено ряд програм для подальшого розвитку нашої громади, які ми впевнено та успішно реалізуємо, а також – визначено пріоритети в роботі.

Дякую за взаєморозуміння та плідну роботу депутатському корпусу, членам виконавчого комітету Приютівської селищної ради, а також усім мешканцям Приютівської громади за активну громадську позицію та підтримку, і сподіваюся на подальшу тісну співпрацю на благо Приютівської громади!