У Приютівській ОТГ не рекомендовано відвідувати спортивні та ігрові майданчики, а також зони відпочинку

  • 2140

Фото без описуСьогодні, 30 березня, у Приютівській селищній раді відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглянули питання про вжиття додаткових заходів та виконання завдань щодо запобігання поширенню і стабілізації епідемічної ситуації на території ОТГ, спричиненої коронавірусом COVID-2019.

На засіданні, окрім членів комісії з питань ТЕБ та НС, були також присутні й поліцейські офіцери громади Олександрійського РВП ОВП ГУНП в Кіровоградській області, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Олександрійського району Кіровоградської області» Олександр Гірник та директор КНП «Олександрійська ЦРЛ» Валентина Гарагуля.

На засіданні фахівці обговорили питання щодо ситуації, яка склалася на території Олександрійського району, зокрема Приютівської ОТГ у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби в Україні.

«До Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександрійського району Кіровоградської області вже надійшли експрес-тести у кількості 70 одиниць. Відтак, із завтрашнього дня на території Приютівської ОТГ почнуть проводити експрес-тестування громадян на Covid-19, які нещодавно повернулись із-за кордону», — зазначив головний лікар КНП «ЦПМСД». Поряд із цим, Олександр Миколайович закликав громадян не боятися людей у спеціальних засобах захисту та з розумінням віднестися до необхідності проведення таких процедур.

Встановлюватиметься особливий контроль за дотриманням особами, які підписали зобов’язання про самоізоляцію при перетині державного кордону та суб’єктами господарювання, карантинних обмежень. Поряд із цим, обговорено алгоритм дій на випадок виявлення підозр інфікування коронавірусом COVID-2019.

Приютівська селищна рада закликає громадян по можливості залишатися вдома, не виходити без потреби на вулицю. Зокрема, утриматись від відвідування громадських місць відпочинку:  спортивних майданчиків на території сіл Протопопівка, Головківка, селища Приютівка також у парковій зоні, розташованій у житловому масиві «Цукровий завод» та на ігрових майданчиках громади.