У Приютівській громаді першими в області прийняли Програму протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19

  • 1357

Фото без описуЗа оцінками ВООЗ та ECDC ризики розповсюдження цього вірусу COVID-19 залишаються високими як на регіональному, так і на глобальному рівнях. Планування та здійснення заходів із запобігання поширенню коронавірусу на території України, зокрема Приютівської ОТГ потребують комплексного підходу. З цією метою депутатами Приютівської селищної ради рішенням від 10.04.2020 затверджено комплексну Програму протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.  Подібна програма стала першою прийнятою в області депутатами місцевого рівня.

Одним із основних завдань є вжиття заходів щодо мінімізації поширення в населених пунктах Приютівської об’єднаної територіальної громади коронавірусу COVID-19 та надання комплексної підтримки незахищеним категоріям населення.

Програма  реалізовуватиметься шляхом виконання важливих завдань, зокрема:

  • проведення інформаційної кампанії щодо профілактики та подолання наслідків коронавірусної інфекції;
  • проведення заходів щодо забезпечення безперебійної роботи установ та закладів Приютівської селищної ради та закладів критичної інфраструктури;
  • соціальна підтримка та  медичне обслуговування осіб та сімей, які опинилися в кризовій ситуації залучення спонсорської допомоги та допомоги міжнародних фондів для недопущення поширення та боротьби із наслідками хвороби на COVIT-19;
  • залучення допомоги для профілактики та подолання розповсюдження наслідків хвороби на СOVID-19.

Одним із важливих аспектів програми стала можливість для установ і закладів громади страхувати від  захворювання на  СOVID-19 своїх працівників. За словами очільника громади Андрія Коломійцева страхові виплати у разі хвороби складатимуть від 5 тис до 30 тис. грн.

А також з метою соціальної підтримки жителів громади до Програми з надання одноразової матеріальної допомоги незахищеним категорія населення внесено зміни, а саме: особам, які захворіли на COVID-19 та потребуватимуть стаціонарного лікування може бути надана допомога у розмірі до 1000 грн.  

Загальний обсяг фінансових ресурсів, для реалізації Програми становить 515 тис. грн. Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів селищного бюджету та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством. Зокрема, з метою надання гуманітарної допомоги та залучення коштів налагоджуватиметься співпраця з громадськими, благодійними, волонтерськими, релігійними та міжнародними організаціями.