На Войнівському водосховищі вилучено близько 300 метрів риболовецьких сіток

  • 825

Фото без описуУ Приютівській об’єднаній територіальній громаді з початком нерестового періоду посилився нагляд за водними об’єктами. Відтак, в ході чергового відпрацювання Войнівського водосховища виявлено та вилучено з водойми десять риболовецьких сіток, загальною протяжністю близько 300 метрів.

Наразі проводяться заходи по встановленню осіб правопорушників для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, що у зв’язку з нерестовим періодом, з 1 квітня вступила в дію заборона вилову риби. У цей період дозволяється виключно любительське і спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега в дозволених місцях. Відповідно до Наказу Державного рибного господарства України №19 від 15.02.1999 «Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства та Інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних живих   ресурсів при здійсненні любительського і спортивного рибальства».

Приютівська селищна рада закликає повідомляти про порушення вимог законодавства України щодо вилову риби за телефоном «гарячої лінії» (067) 296-17-60.