Під час карантину заклади освіти Приютівської ОТГ перейшли на дистанційне навчання

  • 1609

Щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції, в Україні із 13 березня 2020 року принено діяльність закладів освіти (або заборонено перебування здобувачів освіти у таких закладах). Відтак, Міністерство освіти та науки України рекомендувало педагогам організувати дистанційне навчання. Педагогічні колективи закладів освіти Приютівської об’єднаної територіальної громади оперативно зреагували на введені обмеження. Щоб не переривати освітній процес, колектив КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» спільно з керівниками та педагогами розробили систему дистанційних занять.

Учні закладів загальної середньої освіти отримують завдання і консультації від вчителів з усіх предметів. Наприклад, для учнів Цукрозаводського ЗЗСО на сайті створили окрему вкладку. Там розміщені завдання з кожного предмету для 1-11 класів.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗПО Анна Штанько:

Карантин — це не привід зупинятися на досягнутому. Ми постійно працюємо над своєю самоосвітою і кваліфікацією. В своєму закладі ми використовуємо багато платформ для дистанційного навчання, зокрема «Мій клас», «Клас Тайм», «На урок», «Все освіта» та ін. В сьогоднішніх умовах також ефективне спілкування й через онлайн-платформу «ZOOM». Зокрема, на минулому тижні ми проводили конференції для педагогічного колективу та учнів. Таким чином, отримуємо «живе» спілкування між педагогічним колективом та учнями нашого закладу.

На одній із останніх таких онлайн-конференцій для педагогічних працівників були розглянуті питання щодо другого етапу впровадження моніторингових досліджень якості освіти в закладі, обговорили недоліки дистанційного навчання та шляхи їх подолання (згідно попереднього опитування батьків). Крім того, важливими і до кінця не розв’язаними залишились питання підсумкового оцінювання здобувачів освіти, завершення навчального року та проведення ЗНО для учнів 11 класу. Присутні вчителі мали змогу висловити свою думку, послухати пропозиції інших.

Завідуюча методичним кабінетом КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Гюльнара Лубенець:

На сьогоднішній день дуже важливо, щоб учні отримували кваліфіковані освітні послуги. Надати такі послуги може тільки кваліфікований, вмотивований та сучасний вчитель. Під час карантину, педагоги закладів освіти Приютівської селищної ради активно займаються самоосвітою. Зокрема, багато педагогів проходять онлайн-навчання та здобувають відповідні сертифікати. Ці знання вони застосовують при використанні дистанційних платформ, які забезпечують взаємозв’язок між учнем, педагогом і батьками. Також в роботі активно використовуємо соціальну мережу Facebook, в якій діє наша група «Освіта Приютівської громади», звідки також можна дізнатись корисну та актуальну інформацію.

Для дистанційного навчання вчителі також використовують різні додатки від Google. Такі інструменти як «Документ», «Таблиці», «Класна кімната» дозволяють прикріпити відео або тести. Педагоги підбирають матеріали для занять на освітніх платформах «ЕдЕра», «Прометеус», «Освіторія», «Уміти вчитися», «Про школу» та ін.

За словами директора КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Приютівської селищної ради Світлани Михайленко, нині важливо дотримуватися правил карантину та берегти здоров’я. Обмежувальні заходи допоможуть захистити дітей від коронавірусу. А завдяки дистанційному навчанню зможемо забезпечити виконання навчальних програм та організовано завершити навчальний рік.