У Приютівській ОТГ проводитимуться рейди і моніторинг найбільш пожежонебезпечних лісових масивів

  • 522

З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання лісів, посадок та сільгоспугідь. Основними причинами виникнення пожеж в агропромисловому комплексі є сукупність погодних факторів, недотримання правил пожежної безпеки та планів дій щодо пожежного захисту лісів, торфовищ та сільгоспугідь в літній пожежонебезпечний період.

Тож з метою недопущення виникнення пожеж, на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, місцевій пожежній команді доручено здійснювати посилений контроль за дотриманням громадянами вимог пожежної безпеки. Зокрема, проводити рейди і моніторинг найбільш пожежонебезпечних лісових масивів на території Приютівської об’єднаної громади протягом пожежонебезпечного періоду.

З-поміж іншого, Приютівська селищна рада доводить до відома суб’єктів господарювання, орендарів, фермерів вимоги чинних нормативних документів щодо безумовного дотримання ними правил пожежної безпеки, у тому числі про категоричну заборону спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях як під час зернозбиральної кампанії, так і після її завершення, вимоги щодо обкошування (із прибиранням обкошеного) і обурювання смугою не менше 4м завширшки хлібних полів (при досягненні воскової стиглості колоскових) в місцях їх прилягання до лісових та торф’яних масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць.