У Приютівській ОТГ відзначили Міжнародний день захисту дітей в особливому форматі

  • 1372

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Малеча — наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі, щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій.

Незважаючи на ряд обмежень, пов'язаних з пандемією, святковий настрій дітям Приютівської об’єднаної територіальної громади все-таки було забезпечено. Тим більше, що День захисту дітей збігається з початком літніх канікул.

У онлайн-режимі для закладів загальної середньої освіти громади відбувся конкурс «Гордість громади-2020». З нагоди свята малечу, їх вихователів та батьків привітали Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради з гуманітарних питань та соціальної політики Ірина Чемерис, секретар Приютівської селищної ради Вікторія Лисенко, директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Світлана Михайленко та виконуючі обов’язки старост округів Приютівської об’єднаної територіальної громади, щиро зичили кожній дитині радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул, міцного здоров’я, мирного неба, щастя, добра і сімейного затишку, здійснення усіх мрій.

«Не дивлячись на те, в яких умовах проходив цей навчальний рік, я впевнений, що вся малеча щаслива піти на канікули. Дещо символічно, що Міжнародний день захисту дітей відзначається у перший день літа. У цей день, в нашій громаді існує дуже гарна традиція — відзначати талановитих та обдарованих учнів. Зокрема, переможців і призерів олімпіад, конкурсу-захисту робіт МАН, мовних і творчих конкурсів та спортивних змагань. Але в цьому році, в умовах пандемії, змінився формат цього свята і воно відбувається дистанційно», — зазначив Андрій Коломійцев.

Під час цього заходу відзначили обдарованих учнів та колективів освітніх закладів Приютівської ОТГ. Зокрема, малечу пригощали солодощами та нагороджували їх пам’ятними статуетками, подяками та подарунковими сертифікатами до 1 000 грн. Поряд із цим, директор КУ «ЦОКЗУ» Світлана Михайленко перед широкою онлайн-аудиторією анонсувала присудження стипендій, які здійснюватимуться за особисті досягнення дітей на обласному, національному та міжнародному рівнях.

Зокрема, по усім населеним пунктам Приютівської об’єднаної територіальної громади у загальноосвітніх та дошкільних закладах проводились інтерактивні флешмоби та різноманітні святкові заходи в мережі Інтернет з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Свято відбулося, попереду — літні канікули. Нехай вони принесуть веселий настрій та позитив, додадуть нових сил та енергії для нового навчального року!