Громадою прокотилася хвиля неконтрольованих проявів агресії та руйнування

  • 1018

Фото без опису

З настанням гарних погодних умов та у зв’язку з пом’якшенням карантинних заходів територією Приютівської громади прокотилася хвиля неконтрольованих проявів агресії та руйнування: зламані саджанці дерев, пошкоджені дорожні знаки, сміттєві урни, лавки для сидіння та ін. Чи не найбільше за останній час дісталося спортивним та дитячим ігровим майданчикам, а ще вандали поглумилися із зупинок громадського транспорту.

Зокрема, на автомобільному шляху Т-12-15 поблизу села Діброви невідомі вчинили злочин — зламали зупинку громадського транспорту та вкрали облицювальні елементи конструкції. Наразі правоохоронці встановлюють особи зловмисників. До цього, вандали пошкодили зупинки в Ізмайлівці, Головківці, Протопопівці та інших населених пунктах громади.

Ще один прикрий факт псування комунального майна — пошкодження дитячих ігрових та спортивних майданчиків. Зокрема, у селищі Приютівка вандали не оминули увагою жодне спеціально обладнане місце для відпочинку дітей: в житловому масиві «Цукровий завод» на дитячому майданчику пошкодили гойдалку та лавку для сидіння; по вул. Межева невідомі відірвали класичну гойдалку та пошкодили гойдалку «Балансир»; по вул. Садова пошкоджено частину конструкційних елементів, зокрема відірвано дерев’яні східці, дах та майданчик для спуску з гірки; по вул. Шкільна вандали відламали дах, пошкодили конструктивні елементи і металеві листи для спуску з гірки. Не обійшли увагою навіть вуличні тренажери, що були встановлені з метою популяризації здорового способу життя.

Наразі працівники комунального підприємства «Водолій» вже відновили частину пошкоджених елементів інфраструктури на території громади. Приютівська селищна рада закликає мешканців громади поважати їх працю, дбайливіше ставитися до комунального майна, дотримуватися чистоти і порядку в своєму селі.

Якщо ви стали свідками неправомірних діянь, просимо повідомляти про це правоохоронні органи.

Нагадаємо, що відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.