Консультативна місія ЄС провела для правоохоронців семінар із питань безпеки та взаємодії поліції з громадою

  • 681

Сьогодні, 28 липня, представники Консультативної місії Європейського Союзу провели для правоохоронців семінар в рамках впровадження пакетів підтримки за проектом «ПРАВО» з ініціативи КМЄС з реформування сектору цивільної безпеки України.

Навчальний семінар європейські партнери провели у м. Олександрія за участі керівництва управління превентивної діяльності ГУНП в області, Олександрійського відділу та відділення, Олександрійської районної державної адміністрації, представників органів місцевого самоврядування та ін. Зокрема, участь у семінарі взяли поліцейські офіцери громади Олександр Чередніченко та Віталій Нікулін, Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев та начальник відділу розвитку територій Володимир Гаморя.

Учасники семінару обговорили актуальні питання взаємодії поліції та громади, виконали практичні вправи, а також ознайомилися з досвідом реалізації концепції такої співпраці в країнах Європейського Союзу.

Представники КМЄС наголосили, що одним із напрямків пакету підтримки за проектом «ПРАВО» передбачено саме вдосконалення взаємодії поліції з громадою та органами місцевої влади з метою спільного розв’язання наявних проблем на місцевому рівні, а також підвищення рівня довіри громадян до поліції.