Інститут соціокультурного менеджменту: Приютівська ОТГ готова до діджиталізації

  • 780

З 1 липня 2020 року Інститут соціокультурного менеджменту розпочав реалізацію проєкту «Перехід до цифрового мислення», в рамках якого здійснено першу консультативну зустріч саме у Приютівській об’єднаній територіальній громаді.

Під час зустрічі завідуюча Приютівською бібліотекою-філією Наталія Солдатенко поспілкувалась з гостями, зокрема розповіла про роботу закладів культури і необхідність у діджитал розвитку громади. За переконаннями фахівців Інституту соціокультурного менеджменту — Приютівська ОТГ готова до діджиталізації на повну і відчуває в цьому неабияку потребу.

«Перехід до цифрового мислення» — це проєкт, що спрямований на сприяння розвитку локальної демократії через підвищення компетентності громадських активістів Кіровоградської області з питань інформаційного забезпечення реалізації громадських ініціатив у громадах Кіровоградської області з використанням діджитал-інструментарію, створення інформаційно-комунікаційних центрів при закладах культури.

Проєкт має насичену інформаційну та навчальну програми. Зокрема, на учасників чекають:

  • комунікаційний захід у форматі круглого столу з метою обговорення питань щодо ролі діджиталізації в розвитку демократії на місцевому рівні й участі громадських активістів у цьому процесі.
  • чотири тренінги, що сприятимуть набуттю практичних знань та умінь громадських активістів із питань реалізації громадських ініціатив в епоху діджиталізації.
  • два навчальні вебінари щодо представлення актуальної інформації, методів та шляхів управління інформаційними матеріалами в сучасних умовах та використання діджитал можливостей у громадському секторі.

Безпосередньо, учасникам проєкту буде надаватися консультаційна підтримка в процесі реалізації громадських ініціатив, адаптації роботи в рахуванням потенційних ризиків та перешкод у досягненні поставлених результатів.