Обираємо кращий логотип громади

  • 2782

Фото без опису

Сьогодні, 6 серпня, стартує онлайн голосування за найкращу концептуальну пропозицію та логотип громади. Голосування триватиме по 10 серпня 2020 року включно.

Електронний модуль голосування розміщений в лівій колонці веб-сайту під навігаційним меню. Щоб проголосувати, оберіть варіант логотипу та натисніть кнопку «Голосувати».

Роботи конкурсантів оцінюватимуться за 100 бальною шкалою. Максимальна оцінка Оргкомітету 80 балів. Конкурсна робота, яка набрала найбільшу кількість голосів в онлайн голосуванні отримує додаткових 20 балів.

До участі у конкурсі допущені роботи, які включають наступні елементи: зміст ідеї бренду, графічне зображення логотипу, авторські пояснення щодо виконання логотипу та письмове обґрунтування концептуальної ідеї та логотипу.

Варіант 1

(прикріплений файл)

На рушниках, вишитих в центральній Україні, часто можна побачити орнамент із зображенням листя хмелю. Тому в основу цього логотипу покладено елементи цієї рослини. Хміль символізує молодість, запал і активний розвиток (він швидко росте і дуже живучий). Шість громад, що об’єдналися в Приютівську ОТГ.

Варіант 2

(прикріплений файл)

Спершу прокидається сонце. А потім починається життя. Сонце на логотипі нашої громади символізує новий початок та силу, світлі зміни на краще та оптимістичну надію. Потім прокидаються наші широкі зеленобарвні степи. Так символічно відображені сільські ради: Протопопівська, Костянтинівська, Войнівська, Головківська, Ізмайлівська. (4 смужки окремо та 1 від сонця). Також 5 смужок разом показують автомагістраль М-04, яка проходить через територію громади та відображає зручну логістику. Асоціація з дахом: «приют» (рос.)- притулок, громада як світла оселя. Асоціація зі стрілкою вгору: зріст, перспективи, прогрес. Приютівська селищна рада зображена угорі і має вигляд даху або стрілки вгору.

Варіант 3

(прикріплений файл)

Для наглядності нахилімо голову направо і побачимо літеру П - початкову літеру назви громади. Літера П має 5 ліній, з’єднаних між собою. Так символічно відображені сільські ради: Протопопівська, Костянтинівська, Войнівська, Головківська, Ізмайлівська. Приютівська селищна рада зображена угорі і має вигляд даху або стрілки вгору. Асоціація з дахом: «приют» (рос.)- притулок, дах, житло. Асоціація зі стрілкою вгору: зріст, перспективи, прогрес.

Найрозвинутішою сферою діяльності Приютівської громади є агропромисловість. Саме аграрні підприємства є ключовими і економічно вигідними для приваблення інвестицій. Додаючи жовтогарячий елемент колоску, акцентується увага на родючий грунт, поля та врожай. Колосок здіймається стрімко вгору за напрямком стрілки (даху), вказуючи на швидкий темп розвитку галузі.

Дві сині смужки символізують водоймища. На території громади є озера, які відвідують тисячі туристів з усієї України. Тому додання водойм якнайкраще відображає мальовничість природи нашого краю та засвідчує про розвиток туристичного напрямку.

Варіант 4

(прикріплений файл)

Головним образом логотипу було обрано перші букви назви «П» та «Г». Літери розміщені одна за одною в ізометричній проекції, що надає зображенню тримірності і разом з тим компактності. Використовувати є можливість, як окремо малюнку, так і з повною назвою «Приютівська громада». Це має пояснити аудиторії, яка вперше стикається з логотипом зміст скорочення. Гасло під назвою «Завжди разом» відображає єдність мешканців громади.

У логотипі використовується три кольори: синій, красний та назва шрифту чорного кольору.

Синій колір літери «П» втілює в себе надійність, безпеку та стабільність, що є головним у розвитку громади. Красний колір літери «Г» втілює в себе рух уперед, стрімкість.

Чорний колір літер втілює в себе престиж, цінність, вічність, головні риси які має плекати громада.

Варіант 5

(прикріплений файл)

Знак створений з 5 кругів, які символізують 5 сільських рад і утворюють букву «П». В середині логотипу знаходиться серце, яке символізує Приютівську селищну раду та мешканців Приютівської громади.

Варіант 6

(прикріплений файл)

З логотипу починається історія про бренд. Круглий логотип означає єдність, стабільність та цілісність. Маючи форму Землі і Сонця, він також схожий на планету зі шкільного атласу з географії і говорить про відсутність обмежень. Логотип добре запам’ятовується та  вигідно відображає сильні сторони Приютівської громади.

Перша літера назви громади. Відразу уявляємо двері або ворота, демонструючи дружелюбність та відкритість. Запрошуємо потенційних інвесторів, партнерів, туристів. Робимо акцент на агросекторі. Економічна база Приютівської громади формується за рахунок сільськогосподарських підприємств. Наявність колосків на логотипі вказує на конкретну якірну точку розвитку. Показуємо наявність водних ресурсів. Додавши на логотип елемент водоймищ, громада пополяризує наявність туристичних маршрутів.

Варіант 7

(прикріплений файл)

Сонце символізує життєву силу і розвиток, випромінює турботу та тепло. Соняшник — родюча українська земля, символ праці й достатку, сили та добробуту. 6 пелюсток — кількість рад, що об’єдналися в громаду. Рафінад, який вказує на цукрове виробництво. Кольори українського прапору.

Варіант 8

(прикріплений файл)

В основу логотипу покладено зображення древнього символу сварги. Правостороння сварга символізує перемогу світлих сил над темними, прогресивний рух, творчість. Також цей елемент нагадує квітку соняха — символ сонця, яке символізує життєву силу і відродження в природі. Водночас зображення у такій формі ніби рухається, динамічне, як і розвиток громади. Шість «пелюсток» сварги — шість громад. Синій і жовті кольори перегукуються із національним прапором.

Варіант 9

(прикріплений файл)

Символічна квітка. Її вінчає роторний ківш — елемент екскаватора із Морозівського вугільного розрізу, що неподалік Приютівки. У його колі — сонце у формі сварги. Кольори обох цих елементів також із національного стягу. Зелене листя — основа квітки і водночас нагадує паросток. Молода рослина — символ розвитку нового життя, молодості.