Про проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

  • 1060

Олександрійське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області відповідно до листа Головного управління Держпродспоживслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 21 серпня 2020 року №546 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2020 році», з метою виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2020 рік та враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин впродовж вересня – жовтня 2020 року планується проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною із літаків.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Доводимо до відома населення, що у разі виявлення приманок не потрібно брати їх руками та не переміщувати з місць розкладання. Під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів, адже якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.