Олександрійський цукровий завод розпочав переробний сезон

  • 1633

ТОВ «Олександрійський цукровий завод», що розташований у селищі Приютівка, почав переробляти цукровий буряк урожаю 2020 року. З нового урожаю технічної рослини уже отримують першу готову продукцію.

Олександрійський завод з виробництва цукру є одним із 12 заводів Кіровоградської області, що були збудовані в радянський час, але зберіг свої потужності до сьогодні та не припиняв своєї роботи з 1961 року. Ефективній роботі підприємства сприяють близько 1 мільйона інвестицій в доларовому еквіваленті, які вклали минулоріч в оновлення продуктового відділення. Переваги перебудови існуючих об’єктів відчули ще у 2019 році, коли на підприємстві переробили більше 300 тис. тон цукрових буряків.

Через посуху в Україні 2020 рік для цукрової галузі вважається складним, адже скорочується виробництво цукру і зростають ціни на готову продукцію. Втім, цьогоріч Олександрійський цукровий завод розпочав свою роботу по переробці солодких коренів та виробництву цукру з плановою потужністю 3 600 тон цукрових буряків на добу (при максимально можливій добовій потужності 4 000 тон сировини на добу). Під час сезону на підприємстві працюють близько 600 чоловік.

Станом на 19 жовтня Кіровоградські сільгоспвиробники викопали 38,4 тис. тон цукрових буряків, що становить 13,8% від всього урожаю, який цьогоріч становить 240.0 ц/га. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал АПК України.