Фахівці Приютівської селищної ради продовжують співпрацювати з Кіровоградським регіональним офісом Програми ULEAD

  • 782

Фото без опису

4 листопада Олена Савченко, радниця з муніципальних фінансів та управління Кіровоградського регіонального офісу Програми ULEAD з Європою провела онлайн-консультацію для фахівців Приютівської селищної ради.

Зараз важливим є питання врегулювання процесів реорганізації рад, що увійшли до складу новосформованої місцевої ради, на законодавчому рівні. А це буде врегульовано у разі прийняття законопроєкту №3651-д, прийняття якого потребують місцеві громади для початку процесів своєї ефективної діяльності. Тому саме питання, пов‘язані з реорганізацією та, відповідно, з урегулюванням трудових відносин з працівниками рад, що реорганізуються, викликали найбільш жваву дискусію серед учасників онлайн-консультації. 

Також під час зустрічі обговорили 10 кроків громади для якісної підготовки матеріалів до першої сесії місцевої ради в частині бюджетних та кадрових питань; покрокову процедуру створення місцевого фінансового органу; особливості використання інформаційно-аналітичної системи «LOGIСA» та інші кадрові та бюджетні питання.

«У громад ще є час розібратися в новаціях законодавства та якісно підготуватися до проведення перших сесій місцевих рад. Кіровоградський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою" завжди готовий до співпраці та постійно проводить консультування та навчання представників територіальних громад нашої області», - нагадала Олена Савченко.