Підтримка під час карантину: в Олександрії виробник електрообладнання отримав матеріальну допомогу від держави

  • 406

Близько 220,0 тис. грн одноразової матеріальної допомоги отримало одне з нещодавностворених підприємств Олександрійщини ТОВ «Етал-контактор», що спеціалізується на виробництві електророзподільчої та контрольної апаратури, на виплату матеріальної допомоги 118 працівникам.

«Наше підприємство було створене у 2019 році. З перших днів свого існування ми співпрацюємо із службою зайнятості у напрямку добору необхідних працівників. На мою думку, роботодавці вкотре мають змогу переконатись, що співпраця із службою зайнятості гарантує безумовну підтримку, у тому числі й у період карантину», – розповів керівник підприємства Сергій Єйбоженко.

Зі слів керівника товариства, саме фахівці міськрайонного центру зайнятості повідомили йому про запровадження державної програми, яка покликана підтримати роботодавців та сприяти збереженню робочих місць, а також забезпеченню зайнятості найманих працівників у період карантину.

«Для планування майбутніх обсягів виробництва та оцінки реально можливої ситуації ми маємо на меті збільшувати обсяги продажу затребуваної продукції, яку ми виготовляємо, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Вболіваючи за справу, за виконання наи?відповідальніших замовлень, у тому числі и? у період карантину, ми не забуваємо за персонал підприємства. Наше звернення до центру зайнятості, у першу чергу, дало нам можливість не втратити висококваліфікованих працівників, підтримати і?х, і, як наслідок, гарантувати фінансову захищеність», – зазначив С. Єйбоженко.

Директорка Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Ірина Мукієнко зауважила, що фахівці міськрайонного центру зайнятості відреагували на поставлені державою завдання максимально оперативно: «Терміни подачі юридичними особами документів щодо отримання одноразової матеріальної допомоги, були стислі. Тому ми активно розгорнули інформаційну кампанію у даному напрямку. Було проведено значну кількість зустрічей з представниками бізнесу та телефонних перемовин».

Результатом проведеної роботи стало подання, з 14 по 21 грудня минулого року, представниками бізнесу Олександрійщини 14 пакетів документів для надання одноразової матеріальної допомоги 314 працівникам.

«Сума допомоги, згідно з розрахунками роботодавців, становить близько 1,1 мільйона гривень. Підставою для виплати коштів було вимушене скорочення або можливе скорочення у грудні 2020 року та січні 2021 року тривалості робочого часу працівників, зокрема, через простій», – повідомила І. Мукієнко.

 

Наталія Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості