Які документи необхідно надати  до контролюючого органу для отримання податкової знижки на навчання ?

  • 308

Одним з актуальних питань діяльності Олександрійської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області є проведення деклараційної кампанії доходів громадян за підсумками 2020 року.

Основна частина декларування, впродовж якої громадяни декларують свої доходи і витрати, триватиме до 1 травня. Надалі до кінця 2021 року працюватиме механізм повернення коштів за правилами застосування податкової знижки. Під час цієї частини деклараційної кампанії громадяни декларують свої витрати на навчання, страхування, іпотечне кредитування, переобладання транспортного засобу тощо.

Так, з метою отримання податкової знижки на навчання, до 31 грудня 2021 року,  необхідно подати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, декларацію про майновий стан і доходи за звітний 2020 податковий рік. Разом з декларацією, обов’язково необхідно надати наступні документи: довідку про отримані у звітному році доходи, копію договору (контракту) з навчальним закладом, копії платіжних документів, які підтверджують сплату за навчання, довідку із зазначенням номеру рахунку в установі банку, на який буде перерахована знижка, у разі компенсації вартості здобуття середньої або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення – документи, які підтверджують ступінь споріднення (копії паспорта, РНОКПП платника, свідоцтва про народження дитини тощо). При цьому, якщо член сім’ї першого ступеня споріднення після реєстрації шлюбу змінив прізвище, та в квитанціях зазначено нове прізвище, то потрібно надати ще і копію Свідоцтва про шлюб.

 

За поданням Олександрійського

відділу  податків

 та зборів  з фізичних осіб та

 проведення камеральних перевірок

 управління податкового адміністрування

 фізичних осіб

Головного управління

ДПС у Кіровоградській області