«Бібліотека – центр громади: Сучасне бачення якісного обслуговування»

  • 820

Фото без опису

17 березня в центральній бібліотеці КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради, проведено семінар на тему: «Бібліотека – центр громади: Сучасне бачення якісного обслуговування», з метою активізації бібліотечних працівників на пошуки нових технологій і нетрадиційних шляхів, які дозволяють спрямувати свою діяльність на виховання у користувачів інтересу до книги, читання та бібліотеки, до саморозвитку, відданості своїй справі та вдосконалення послуг, що надаються книгозбірнями.

Завідуюча центральною бібліотекою Наталя Солдатенко у своєму виступі акцентувала увагу бібліотекарів на те, що бібліотеки будучи в громаді, повинні довести свою значимість для громади, розкрити весь свій потенціал, створити позитивний імідж, сформувати надійну репутацію серед широкої громадськості. Проведено анкетування «Імідж сільського бібліотекаря».

Про роботу з молоддю в сучасному форматі поділилася досвідом, бібліотекар бібліотеки с. Косівка, В. Маркевич, свій виступ доповнила показом відео презентації. Рекомендації, щодо обслуговування користувачів сільської бібліотеки: традиції та інновації, надала методистка центральної бібліотеки Анжела Зіненко. «Я роблю це так…: бібліотека у світі інновацій – ділимось досвідом» креатив-лабораторія, у якій взяли участь усі учасники семінару та поділилися своїм досвідом впровадження інновацій в роботі бібліотек Приютівської ТГ.

В ході семінару учасники також долучилися до участі у вебінарі: «Робота бібліотек із соціально незахищеними верствами населення. З досвіду роботи відділу абонемента комунального закладу «ОУНБ ім. Д.І.Чижевського».