Увага! На території громади буде проводитись пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин

  • 640

Фото без опису

Відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в районі н 2021 рік Олександрійсько-Приютівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє про проведення осінньої компанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території району, яка буде проводитись впродовж вересня місяця 2021 року. Розповсюдження принад, буде здійснюватися авіатранспортом в лісових і сільськогосподарських угіддях.

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Держпродспоживслужба району звертається до жителів з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів. Адже якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.