Громадянському лідерству та розбудові суспільного діалогу навчались в обласній універсальній науковій бібліотеці

  • 600

Фото без опису

Громадянському лідерству та розбудові суспільного діалогу був присвячений дводенний семінар, який відбувся в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського. Захід був складовою великого всеукраїнського проєкту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Кіровоградщині реалізує ГО «Обласний жіночий інформаційний центр».

Семінар відкрила керівниця проєкту в області – директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська, яка окреслила шляхи розвитку бібліотечної справи на Кіровоградщині. Серед тем, які підіймалися у перший день семінару, були соціокультурна роль бібліотек у розвитку громадянського суспільства, соціальні ініціативи як чинник згуртування мешканців територіальних громад, онлайн-ресурси для формування молодих лідерів, використання соцмереж у діалозі бібліотеки та користувача та багато інших.

Вже у другий день про досвід роботи онлайн-спільноти розповіла директорка Олександрійської МЦБС Тетяна Троцюк. Її тезка Тетяна Мартиненко, керівниця Петрівської центральної бібліотеки, свій виступ присвятила використанню соцмереж у формуванні громадської думки та підтримці громадських активістів.

Бібліотекарка Устинівської ЦБ Ірина Постригань розповіла про роботу клубів за інтересами і їхню роль у формуванні суспільного діалогу. Директорка Новопразької публічної бібліотеки зосередила увагу на тому, як краєзнавча діяльність бібліотеки може допомогти розвивати місцевий туризм, а завідувачка Приютівської центральної бібліотеки запропонувала розглянути цю тему з іншого боку і подивитись на краєзнавчий контент як популяризатор бібліотеки у віртуальному просторі.

Семінар закінчився професійним обговоренням соціокультурної ролі бібліотек у розбудові суспільного діалогу в громадах.