Крокуємо до гендерної рівності: освітяни Приютівської громади долучились до тренінгу, що проводився в рамках проєкту «Тренд на рівність»

  • 471

Фото без опису

У п'ятницю, 5 листопада для вчителів та психологів Новопразької та Приютівської ТГ, пройшов тренінг "Крокуємо до гендерної рівності", що організований у рамках проєкту ГО ОГІЦ "Тренд на рівність"

Навчання проходило інтерактивно та пропрацьовувались на практиці важливі поняття, бо ж відомо, що краще за теорію є лише практика

Розібрались в чому різниця між гендером та статтю, створивши чоловічий та жіночий портрети та як стереотипне бачення впливає на сприйняття людей, про яких ми майже нічого не знаємо і робимо висновки за зовнішніми показниками та через це часто помиляємось.

Тренерка Daria Poltavska майже до кожної теми підібрала цікаві вправи, а їх було достатньо для того щоб якомога краще зануритись в тему гендерної рівності та пропрацювати з власними стереотипами. Ділились досвідом і самі учасниці, коли під час одного з завдань освітянки виписували власне бачення щодо гендеру в школах і які дії можуть покращити дане питання.

І звісно на останок учасниці тренінгу занурились в програму "4 кроки до гендерної рівності" та залишили поради та побажання для її вдосконалення.

Взагалі, тренінг пройшов в дуже теплій та невимушеній атмосфері, що завжди діє позитивно на сприймання нової інформації. Також це надихає учасниць до комунікації та об'єднавши зусилля рухатись в напрямку спільної мети та творити позитивні зміни!

Проєкт «Тренд на рівність» втілюється за підтримки Уряду Канади в рамках проекту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Pact Ukraine. Інформація, яка представлена, є виключною відповідальністю ГО «Олександрійський гендерний інформаційний цент» та не обов’язково відображає погляди Уряду Канади і організації Пакт #спільнота_практиків #тренд_на_рівність #формуємо_разом #4крокидорівності #проєкти_огіц