Приютівська селищна рада вперше продала право оренди земельної ділянки через електронну торгову систему Прозорро.Продажі

  • 1569

Фото без опису

17 грудня в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі успішно відбувся перший земельний аукціон, що був оголошений Приютівською селищною радою. До продажу пропонувалося право оренди земельної ділянки площею 20 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої на території Лікарівського старостинського округу.

У торгах взяли участь п’ять учасників. Переможцем аукціону стало товариство з обмеженою відповідальністю «АПК-АРТЕМ», що запропонувало найвищу ціну за ділянку. Відтак стартова ціна за землю зросла в понад 3 рази — з 74 тис. грн. до понад 230 тис. грн. Після торгів переможець має підписати протокол торгів, договір купівлі-продажу та перерахувати гроші за земельну ділянку.

Для довідки: державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі» гарантує безпечність торгів, неможливість втручання в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні. Всі дані про онлайн-аукціони, їхній перебіг та результати відкриті та доступні в аналітичному модулі Прозорро.Продажі.