У Приютівській громаді роблять щеплення бустерною дозою

  • 356

Фото без опису

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після другої дози.

В амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини розпочали проводити такі щеплення (понеділок-п’ятниця з 9:00 до 15:00). Так, вже понад 10 людей отримали бустерну дозу.

На сьогодні дані свідчать, що ефективність вакцин із часом знижується і вони не можуть успішно протидіяти коронавірусній хворобі, зокрема, і варіанту «Омікрон». Особливо, якщо мова йде про людей старшого віку. Натомість введення бустерної дози наближає ефективність вакцин до 90%.

Після введення цієї дози можна отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Також нагадуємо, що організовані групи з понад 30 охочих щепитися вакцинують мобільні бригади у визначений день та час. Попередньо зареєструватися на масову вакцинацію можна у старостаті або фельдшерсько-акушерському пункті.