Інформаційний звіт служби у справах дітей Приютівської селищної ради за 2021 рік

  • 763

Фото без опису

Протягом 2021 року службою у справах дітей Приютівської селищної ради проведено 72 профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал», «Урок», під час яких буди здійснені перевірки умов утримання та виховання дітей в сім’ях які потрапили в складні життєві обставини, опікунів та піклувальників, прийомних сім’ях та ДБСТ.

За результатами проведених рейдів складено 219 актів обстежень, винесено 32 офіційні попередження батькам за неналежне виконання ними батьківських обов’язків відносно дітей, ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 18 батьків за неналежне виконання ними батьківських обов’язків відносно дітей з них 7 притягнуто до відповідальності. Поряд із цим, вилучено 4 дітей із сімей в зв’язку із загрозою для їх життя та здоров’я.

До Олександрійського міськрайонного суду та судів Кіровоградської області та України протягом 2021 року було передано: 8 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав, 2 позовні заяви про стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей.

Проведено 14 засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Приютівської селищної ради на яких розглянуто 96 питань, які стосуються прав та інтересів дітей та 4 засідання Координаційної ради з питань попередження правопорушень та інших негативних проявів серед неповнолітніх.

Щотижнево проводиться особистий прийом громадян начальником служби у справах дітей та надано 9 відповідей на звернення громадян, які надійшли на адресу служби.

Надано 3 дозволи на відрахування дітей з навчальних закладів. Проведено перевірки роботи з профілактики правопорушень та інших негативних проявів серед неповнолітніх в усіх навчальних закладах освіти розташованих на території селищної ради.

Здійснюється робота щодо захисту житлових та майнових прав дітей, призначення опіки над житлом та майном дітей, винесено на розгляд комісії з питань захисту прав дитини та затверджено рішеннями виконавчого комітету Приютівської селищної ради 26 рішень.

Протягом минулого року 15 дітей набули статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 8 дітей влаштовані до сімейних форм виховання. З них 2 усиновлені громадянами США та 6 передані в сім’ї опікунів та піклувальників.

На території селищної ради функціонує 2 ДБСТ в яких виховується 11 дітей та 6 прийомних сімей в яких виховується 8 прийомних дітей.

Троє осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування забезпечені житлом за рахунок субвенції з державного бюджету на 2020-2021 роки.