У 2021 році заклади культури громади провели понад півтисячі культурно-масових заходів

  • 411

Фото без опису

Заклади культури підпорядковані КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради створюють сприятливі умови для розвитку народної творчості, сприяють створенню позитивного іміджу громади, відроджують та популяризують народні традиції. У минулому році вони провели 567 заходів (у тому числі в онлайн-форматі), якими було охоплено майже 20 тисяч людей, серед них:

− культурно-освітніх та розважальних заходів – 463;

− концертів художньої самодіяльності – 95;

− інші заходи – 9.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, частина культурно-масових заходів відбулися в онлайн-форматі.

Серед інноваційних форм проведення культурно-мистецьких заходів стали «На-гостини по сусідству» та «Кінотеатр під відкритим небом». Традиційними заходами були цикл Новорічно-різдвяних свят, Масниця, День громади, День Незалежності та Конституції, День захисту дітей, День вишиванки, свято Івана Купала, свято Козацької Слави та інші.

Впродовж всього року проводились онлайн-конкурси: «Я пишаюсь рідним краєм», «Традиції моєї родини», Творчій конкурс до 150-ти річчя від Дня народження Лесі Українки «Лесине слово звучатиме знову», Творчій конкурс до дня гідності і свободи «День Гідності», Конкурс святкових фото зон «Новорічний калейдоскоп», свято Масляної «Масниця в Українському селі».

В клубних закладах КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради працюють вокально-хорові, хореографічні, театральні, любительські об’єднання, гуртки, клуби за інтересами, яких наразі налічується 50 формувань (540 учасників).

У минулому році вокальний колектив «Надія», «Березівчанка» та колектив КУ «ЦКД» брали участь в обласних заходах, зокрема «Покровському ярмарку», який проходив восени в рамках міжнародної виставки «AGROEXPO» в м. Кропивницький.

У пріоритетних напрямках діяльності на 2022 рік: розвиток та популяризація історико-культурної спадщини; створення привабливих умов для розвитку туризму та курортно-рекреаційної сфери.