Завтра у Приютівській громаді проведуть заходи з єднання й підтримки України

  • 597

День єднання − свято в Україні, яке вперше відзначатимуть вже завтра, 16 лютого. Це стане днем єдності українців проти нового акту агресії з боку Росії проти України.

Свято встановлено в Україні з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально- психологічного тиску на суспільну свідомість − згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022.

В День єднання на будинках і спорудах по всій Україні, зокрема Приютівській територіальній громаді буде піднятий державний прапор, а о 10:00 ранку біля Приютівської селищної ради відбудеться урочисте підняття прапору та виконання гімну.

Крім того, заклади освіти та культури громади проведуть заходи з єднання й підтримки України. Зокрема, заклади загальної середньої освіти активно долучаються до організації та проведення заходів до Дня Єдності під гаслом «Я − Патріот».