У Приютівській громаді вшанували пам’ять загиблих героїв Революції гідності

  • 525

Фото без опису

З метою гідного вшанування подвигу учасників Революції Гідності, щороку 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня у 2014 році в середмісті Києва загинуло найбільше учасників акцій спротиву – 48 осіб. Для увічнення пам’яті полеглих учасників Революції Гідності, впродовж тижня, зокрема сьогодні у Приютівській територіальній громаді пройшли тематичні заходи.

Так, у Користівському ліцеї зібралось чимало школярів, а також викладачі та представники селищної ради, щоб в скорботі схилити голови перед пам’яттю людей різного віку — героями Небесної сотні, яких було вбито у мирний, цивілізований час. Пригадуючи ці трагічні події на Майдані Незалежності, які відбулись вісім років тому, Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев у своєму виступі перед присутніми відмітив, що ми маємо бути гідними Героїв Небесної Сотні, які змінили хід історії нашої держави. По завершенню заходу, на подвір’ї закладу пройшла церемонія покладання квітів до меморіальної дошки солдату Денису Хрієнку. Присутні вшанували пам'ять загиблого бійця ремонтно-відновлювального батальйону, 24-ї окремої механізованої бригади хвилиною мовчання.

Напередодні, у Центральній бібліотеці провели годину вшанування «У нашій пам’яті вони назавжди залишились». До присутніх звернулася заступник селищного голови Тетяна Панета та секретар ради Вікторія Лисенко. У свою чергу, старшокласники читали вірші та виконали сценку, вокальний колектив «Надія» співав патріотичні пісні, а викладач Мистецької школи виконала прелюдію Арканджело Кореллі. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» передали з рук в руки по залу свічку, щоб кожен з нас торкнувся пам’яттю вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Поряд із цим, в установах культури, спільно із закладами освіти Приютівської селищної ради, відбулись пам’ятні заходи, присвячені річниці вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності. Зокрема, проведені книжкові виставки на честь увінчання пам'яті Героїв Небесної сотні, години пам’яті, конференції та ін.

Жодний з учасників пам’ятних заходів не лишився байдужим. Кожен розумів, що загинули молоді, енергійні, не байдужі до власної держави люди, які продемонстрували своїм прикладом міць української нації та сили духу.