У Приютівській громаді активно збирається допомога військовим та переселенцям

  • 958

Фото без опису

Попри всі складноші і те, що в Україні 15-ий день продовжується повномасштабне вторгнення російських військ, мешканці Приютівської громади не втратили наснаги і патріотизму та продовжують підтримувати своїх земляків і співвітчизників. Всі активно збирають різноманітну допомогу для потреб військових та переселенців, а також допомагають - хто чим може. Цей патріотизм не можна описати словами, адже наші односельці активно зосереджені на вирішенні багатьох соціальних питань, вони згуртовані та дружні і міцні, як кремінь.

Так, у всіх закладах культури - клубах і бібліотеках громади - продовжується робота зі збору продуктів та речей для військових і переселенців. Практично скрізь триває плетіння маскувальних сіток. У той же час до роботи всіх закладів культури активно долучилися і працівники закладів освіти, які відтак працюють з ними у тісній співпраці. Це можна говорити і про Центр культури і дозвілля, в який приходять вчителі з Користівської та Протопопівської шкіл і місцевого дитячого садочка для плетіння маскувальних сіток, а також і про Центральну бібліотеку селища Приютівка, яка плідно співпрацює з сусідньою школою та садком. Така співпраця налагоджена не лише в центрі, а й на території всіх старостатів. І це викликає багато позитиву, адже неабияк згуртовує людей.

Так, за 15 днів війни на фронт та для потреб місцевої тероборони Приютівськими закладами культури в цілому було передано близько півсотні маскувальних сіток, чимало речей та випічки для переселенців і бійців. Також важливо додати, що надзвичайно активні у зборі гуманітарної допомоги Косівський, Костянтинівський та Березівський клуби. А от працівники Новоселівського клубу активно долучилися до виготовлення випічки для фронту, у той же час у Недогарському клубі збирали підписи мешканців громади щодо закриття неба над Україною.

У нас на території, на щастя, поки війносно спокійно і це дає змогу багатьом приютівчанам займатися волонтерством. Хто може при потребі надає переселенцям і своїм житло, інші приносять продукти і речі у заклади культури і соціальної сфери. Тому ми дякуємо всім і кожному небайдужому, хто посилено підтримує своїх земляків та співвітчизників у цей нелегкий час, хто жертвує своїми добробутом на благо інших. Це обов’язково повернеться вам сторицею! Не будьте байдужими і продовжуйте допомагати фронту та переселенцям, пригодьте в клуби та бібліотеки і підтримуйте своїх співвітчизників, хто чим зможе, адже разом ми сила.