Приютівська громада долучилася до вшанування пам'ять жертв Голодомору

  • 272

Фото без описуЩорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів. 2022 року це буде 26 листопада.

У переддень національного пам’ятного дня у Недогарках біля Пам’ятного знаку безвинним жертвам Голодомору вшанували пам'ять усіх, хто загинув внаслідок геноциду 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Під час заходу зачитали спогади тих, хто пережив трагедію, поклали квіти до меморіалу та запалили свічки.

«За дев’ять місяців повномаштабної війни ми побачили: країна-агресор хоче знищити нашу ідентичність, культуру та мову. Щоб запобігти повторенню таких трагедій і злочинів минулого, маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися проти тих, хто продовжує злочини проти людства», – зазначив староста Недогарського округу.

Закликаємо всіх долучитися завтра до традиційної акції «Запали свічку» і засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди більше не повторювалися.