Відкрили офіційно простір підтримки для жінок «Важлива»

  • 327

Фото без опису

Відкрили офіційно простір підтримки для жінок «Важлива», відвідали ательє Анни Данілової, презентували результати реалізації проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України».

Вчора у Приютівській громаді активні учасниці спільноти «Жіночий консиліум. Приютівка» приймали представниць організації Пакт і ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр».

На зустрічі ділилися результатами реалізації проєкту. За 6 місяців у громаді відбулися позитивні зміни: жінки ВПО і місцеві жительки безкоштовно користувалися послугами психолога та коуч-консультанта, навчалися проєктному менеджменту, складали бізнес-плани, визначали потреби жителів громади, проводили опитування і адвокаційну кампанію з реалізації заходів визначених резолюцією Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Для психологічного розвантаження та знайомства одна з одною, проводили творчі майстерні і майстер-класи, тренінги і просто душевні посиденьки, щоб поговорити, заспокоїтися, посміятися. Адже війна для всіх стала великим випробуванням і щоб справитися з емоційним напруженням жінкам просто необхідні подібні заходи.

Анна Данілова, активна учасниця проєкту, місцева жителька, стала переможницею конкурсу бізнес планів і отримала фінансування на придбання швейного обладнання. Відтак зереєструвала у громаді ательє і надає послуги з пошиття і ремонту одягу та інших виробів, проводить майстер-класи, виготовляє крафтові сумочки.

В межах проєкту було профінансовано облаштування меблями і технікою простору підтримки «Важлива» в смт Приютівка, в якому передбачена можливість працювати в групах та індивідуально, облаштоване робоче місце, зона Wi-Fi. Все це для того щоб жінки і дівчата громади мали місце для реалізації власного потенціалу і навчання. Подальше утримання простору взяли на себе Приютівська селищна рада, місцева ГО «Творимо активно, креативно» та ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» про що було підписано відповідний меморандум.

Навколо простору вже сформувався актив жінок і дівчат які готові й надалі проводити подібні заходи для жінок і дівчат та залучати фінансування для розвитку громади.

Якщо маєте ідеї або пропозиції, приєднуйтеся до нашої спільноти активних! Щоб дізнатися більш детальну інформацію щодо роботи простору «Важлива» і розклад майбутніх заходів, звертайтеся до адміністраторки телеграм-спільноти «Жіночий консиліум. Приютівка» https://t.me/+26SvyxRiNi81NTQ6 тел.: 099 250 48 78