Яка тривалість виплати роботодавцям компенсації за працевлаштування особи з інвалідністю?

  • 380

 

 

Загальна тривалість виплати компенсації при працевлаштуванні особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних становить 6 місяців. Це визначено частиною 2 статті 26 Закону України “Про зайнятість населення”.

Водночас відповідно до пункту 21 Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 (набрала чинності                            16 лютого 2023 року), виплата компенсації здійснюється кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

Одночасно зазначаємо, що якщо компенсація надається за неповний місяць, розмір компенсації за такий період обчислюється пропорційно шляхом ділення суми нарахованої роботодавцем працівнику заробітної плати за місяць на кількість календарних днів місяця та множення на кількість календарних днів, за які надається компенсація.

Розмір компенсації визначається на підставі даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування про суму заробітної плати, нарахованої роботодавцем працівнику.

Постанова Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 на урядовій вебсторінці, перейдіть за посиланням http://surl.li/ewmka

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості