Приютівська громада працює над розробкою Статуту

  • 247

Фото без описуНещодавно за участю представників та представниць ініціативної групи Приютівської громади, фахівців та фахівчинь Програми USAID DOBRE та проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» відбулася зустріч з обговорення напрацювань проєкту Статуту громади та планування інформаційної кампанії, яка допоможе познайомити жителів з інструментами участі та залучить їх до обговорення проєкту Статуту.

Саме статутом територіальної громади, поряд із Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування» та іншими законами, визначається порядок формування та організація діяльності рад, регламентується те, як громадяни можуть взяти участь у процесі прийняття рішень органами місцевого самоврядування.

«Для нашої громади розробка Статуту - це логічний і виважений крок, який допомагає розробити всі необхідні положення, прописати можливі шляхи для конструктивного діалогу жителів та ради, щоб кожен житель та жителька громади були причетними до ухвалення рішень. Над проєктом Статуту та нормативними документами працюють фахівці високого рівня та мотивації», зазначила секретар Приютівської селищної ради Вікторія Лисенко.

Володимир Купрій, експерт із залучення Програми USAID DOBRE, презентував для ініціативної групи посібник «Радимось з громадою», який стане в нагоді ініціативній групі при плануванні та проведенні інформаційної кампанії, а також надав цінні поради щодо структури і змісту Статуту.

Активну участь у проведенні інформаційної кампанії також візьмуть місцеві громадські організації (ГО «Творчість. Ініціатива. Енергія», ГО «ТАК» - Творимо Активно Креативно) та новостворена Молодіжна рада Приютівської громади.

Консультаційний супровід Приютівської громади в розробці Статуту надається в межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

У Дніпропетровській та Кіровоградській областях виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є ГО «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”».