В Приютівській громаді відкрили нову амбулаторію

  • 878

Фото без описуСьогодні, 6-го грудня, в селі Протопопівка Приютівської об’єднаної територіальної громади урочисто відкрили першу в Україні амбулаторію, збудовану в рамках ініціативи Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина».

Урочистості відбулись за участі голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка, голови Приютівської ОТГ Андрія Коломійцева та інших поважних гостей.

Амбулаторію, що має площу 335 м² та розрахована на 7 працівників медичного і обслуговуючого персоналу, збудували в рекордно короткий термін. Від початку робіт до відкриття минуло не більше чотирьох місяців і вже сьогодні амбулаторія відкрила свої двері першим пацієнтам, яких приймає  завідувач і лікар загальної практики Віталій Ізотов.

Робоче місце сімейного лікаря оснащене необхідною оргтехнікою з доступом до мережі Інтернет, що дозволяє здійснювати спілкування з пацієнтами через програмне забезпечення Skype. Крім цього сімейна амбулаторія підключена до медичної інформаційної системи «Регіональна інформаційна медична система «МЕДСТАР» та обладнана телекомунікаційною системою «ТРЕДЕКС», що дозволяє передавати електрокардіограми до комунального закладу «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер» та Олександрійської центральної районної лікарні.

Зазначимо, що на будівництво медичного закладу з Державного бюджету було витрачено 5 мільйонів 397 тисячі гривень, поряд із цим було придбане сучасне медичне обладнання та новий автомобіль. Передбачено в амбулаторії також і службове житло для сімейного лікаря, завдяки чому, він має змогу надавати медичні послуги за необхідності 24 години на добу. Завдяки придбаному автотранспорту лікар зможе виїздити на виклики й до сусідніх з Протопопівкою населених пунктів. Адже обслуговуванні персоналу новозбудованої амбулаторії 2388 жителів чотирьох сіл – Протопопівки, Діброви, Березівки та Ягідного.

Нагадаємо, що до відкриття нової амбулаторії сімейний лікар здійснював прийом пацієнтів у медичному закладі, який непристосований для надання якісних медичних послуг. Зокрема у приміщенні було відсутнє водопостачання, водовідведення та інші, необхідні умови.