В Приютівській ОТГ відзначили День Соборності України

  • 797

В Цукрозавовдському НВК для учнів різних вікових груп силами педагогічного колективу та завдяки представникам Олександрійської центральної районної бібліотеки провели брейн-ринг «Соборну єдину люблю Україну».

Відкрили свято музичною композицією у виконанні вихованців Приютівської філії Новопразької музичної школи. Далі учні, розділившись на кілька команд–регіонів України, змагались між собою зі знання історії України, географії та літератури. По завершенню кожного з трьох етапів пізнавальної гри, команда, що набрала найменше балів приєднувалась до команди-лідера, що дозволило залучити до гри різновікових школярів протягом усього заходу.

Оцінювало знання школярів журі, у складі керуючого справами виконавчого комітету Приютівської селищної ради Вікторії Косяк та директора навчального закладу Тетяни Лещенко. По завершенню заходу діти «створили» прапор України з двох частин матерії синього та жовтого кольору, а також склали з пазлів мапу України.

Крім цього, учні Цукрозаводського НВК організували ланцюг єдності та взяли участь в навчальній годині «Єднання заради Незалежності», яку провели на базі Приютівської бібліотеки-філії. Дітям розповіли про історичне значення «Акту злуки УНР і ЗУНР», а школярі, у свою чергу, декламували вірші про Україну та створили «живий ланцюг єдності».

Поряд із цим в Користівській ЗОШ відбувся тематичний урок, присвячений Дню Соборності України, а в Бутівському НВК відзначали сторіччя Дня Соборності України цілою низкою заходів: покладанням квітів до меморіальної дошки загиблого в зоні проведення АТО Олександра Лупаїни, переглядом тематичного фільму та створенням «живого ланцюга», який об'єднав учнів на знак єдності і неподільності українського народу. У Войнівському старостинському окрузі на базі місцевої загальноосвітньої школи, був проведений виховний захід «Україна – Соборна держава», після якого відбулась вікторина «Як я знаю Україну» по завершенню якої школярі разом з педагогами «створили» ланцюг миру що символізував Єдину, Вільну, Незалежну Україну.

В селі Піщаний Брід Ізмайлівського старостинського округу бібліотекар та завідуюча сільським клубом провели історичну годину «Нам берегти тебе Соборну і єдину». Розповіли про свято й найменшим мешканцям Приютівської громади. Так для вихованців ДНЗ «Світлячок» було проведено калейдоскоп неймовірних цікавинок «Моя Україна – Батьківщина єдина».